Сергій Малюченко

Боєць батальйону "Січ". Прихильник ВО "Свобода", кандидат на вступ до лав Січеславської обласної організації ВО "Свобода".

Сергій народився 21 вересня 1984 року. Батько Анатолій Сергійович - працював електриком на заводі. Мати Леся Василівна - була швачкою.

Сергій закінчив павлоградську загальноосвітню школу №1. Згодом здобув фах електромонтера та працював електриком на шахті Благодатній.

Дружина Оксана говорить про Сергія як про дуже відповідальну людину й разом із тим ‒ швидку на підйом. Так Сергій, дізнавшись від колег про набір до батальйону "Січ", вирішив і собі піти відвойовувати українську землю. Про своє рішення повідомив рідних за кілька днів до відʼїзду. "Його не відмовиш, якщо він щось вирішив. Сказав "хочеш ‒ плач, хочеш ‒ не плач. Я їду", ‒ згадує Оксана.

Сергієві подобалася служба в мотивованому націоналістичному підрозділі. Він збирався й далі просуватися у військовій справі та здобувати нові знання.

Однак під час другої ротації умови служби були дуже суворими. Сергій захворів на запалення нирок. 14 травня 2015 року його нестало.

У Сергія залишилася дружина і двоє малолітніх дітей: Єлизавета (2010 року народження) і Віталій (2012 року народження).

Сергія Малюченка поховано у Павлограді на центральному цвинтарі.