25 грудня 2013
Влада веде неоголошену війну проти народу

За два тижні на активістів крайових Майданів скоювали напади, погрожували та підпалювали їхні автомобілі. Це відверта війна, яку влада за допомогою "тітушок", міліціянтів та інших своїх прислужників оголосила активним громадянам. Пропонуємо вашій увазі неповний перелік нападів на майданівців та їхнє майно.

23 листопада в під'їзді власного будинку двоє чоловіків нападають на головного редактора газети "20 хвилин" та активіста житомирського Євромайдану Владислава Пучича. Його валять на підлогу і б'ють ногами. 28 листопада організована група "тітушків", озброєних дерев'яними палицями зі вкрученими шурупами нападають на активістів Дмитра Ткачука, Владислава Пучича, Івана Фурлета, Юрія Жуковського та Андрія Гординчука. В результаті нападу Жуковського та Пучича з травмами голови забирає "швидка". Незважаючи на те, що одного з нападників затримано на місці, жодній особі не висувають обвинувачення у підозрі в скоєнні злочину.

Увечері 27 листопада в Херсоні невідомі особи підпалюють автомобіль голови обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", помічника-консультанта народного депутата України Олега Панькевича ‒ Олега Гаврилка.

28 листопада в Києві спалюють мікроавтобус свободівця Віктора Поштаря, яким він забезпечував перевезення провізії на Майдан.

30 листопада відбувається звіряче побиття "Беркутом" студентів-учасників Євромайдану.

1 грудня відбувається напад спецпризначенців на громадян на вулиці Банковій. Постраждало більше сотні осіб, серед них близько 30 журналістів, чужоземці, жінки, особи похилого віку.

4 грудня невідомі нівечать припаркований у дворі багатоповерхівки автомобіль депутата Житомирської міської ради від ВО "Свобода" Сергія Оніщука. Б'ють вітрове скло, ріжуть всі колеса та малюють хрести на дверцятах, капоті, даху та на багажнику.

8 грудня невідомі вчиняють замах на голову Олевської районної організації ВО "Свобода" Юрія Ковалінського ‒ відкручують болти в лівому передньому колесі автомобіля, на якому він збирався виїздити на Майдан; 11 грудня після проведення однієї з мирних акцій протесту у Житомирі активісту, який на власному автомобілі "Деу Сенс" транспортував звукопідсилювальну апаратуру для мітингу, ріжуть колеса автівки та наносять написи фарбою.

12 грудня близько 1-ї години ночі на Харківщині невідомі підпалюють авто народного депутата України від ВО "Свобода" Ігоря Швайки. Транспортний засіб згоряє вщент і не підлягає відновленню ‒ залишається тільки кузов.

13 грудня активісти харківського Майдану заявляють про підпал орендованого мікроавтобуса, що перевозив звукопідсилювальну апаратуру. Міліція відкриває кримінальне провадження за цим фактом за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 296 ККУ ‒ хуліганство.

15 грудня в Житомирі "тітушки" скоюють напад на голову міської "Свободи" Віктора Брокарєва. Невідомі підстерігають його біля автомобіля, збивають з ніг та наносять удари руками й ногами. Крім того, пошкоджують двері в квартиру, розмальовують під'їзд погрозливими написами, надсилають листи з погрозами доньці та її подругам. Також надсилають лист із погрозами секретареві міської організації "Свободи" Анастасії Синьківській.

16 грудня під вікнами УМВС Закарпатської області палять автомобіль депутата міськради, активного учасника місцевого Майдану Ярослава Шафара.

Цього ж дня невідомі б'ю лобове скло автівки опозиційному депутата міськради Сергію Мірошнікову, який возить продукти харчування на Майдан у Київ.

18 грудня в Києві міліція жорстоко побила Павла Мазуренка (41 рік, дружина, 7-річний син). Лупцюючи чоловіка, міліціянти вигукують: "Як нам остогид ваш Майдан!" Павло помирає у лікарні внаслідок тяжкої черепно-мозкової травми, однак лікарі як причину смерті зазначають пневмонію.

20 грудня в Сімферополі громлять автомобіль співкоординатора місцевих протестних акцій Сергія Ковальського. Ймовірно, напад на автомобіль здійснюють із застосуванням вогнепальної зброї.

21 грудня в місті Арциз Одеської області спалюють автомобіль активіста Євгена Буркута, яким він протягом місяця возив до Києва охочих взяти участь у акціях протесту.

21 грудня в Києві в районі площі Шевченка було скоєно напад на активіста громадської організації "Дорожній контроль" Володимира Моралова. Йому стріляють у серце, однак металевий елемент одягу коригує траєкторію кулі. Вона пройшла в 6 сантиметрах від серця. До всього нападники палять автомобіль Володимира.

Також того ж дня заступник голови Харківської обласної організації партії "Батьківщина", депутат облради та активіст Євромайдану Іван Варченко заявляє, що на нього та членів його родини вчинено замах на вбивство. Зокрема, перед поїздкою він бачить, що у передньому колесі його автомобіля викручені п'ять болтів.

23 грудня на Донеччині в місті Торез активіста Олега Галазюка, який розписав центр міста гаслами проти Віктора Януковича і Партії регіонів, б'є депутат міської ради Василь Бондаренко. Бондаренко ‒ "атаман" місцевої козачої організації, разом ще з двома "казакамі", б'ють Галазюка нагайкою.

Того ж дня у Житомирі невідомі нападають на активіста Майдану Дмитра Ткачука у під'їзді власного будинку. Ткачук застосовує газовий балончик, після чого зловмисники тікають.

Тим часом у ніч на 24 грудня в Харкові організатора Майдану Дмитра Пилипця б'ють та наносять серію ножових ударів.

Уночі 25 грудня невідомі жорстоко б'ють журналістку, активістку Майдану Тетяну Чорновол. Зараз вона перебуває у реанімації: лікарі зафіксували у неї струс мозку та численні гематоми. Троє невідомих підрізають її на джипі, витягають з машини й гуртом б'ють. Також нападники розбивають скло в її машині. Слідчий відділ Бориспільського міськвідділу міліції відкрив кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Прес-служба ВО "Свобода"